Så gör du klaris hemma
Hemligheten bakom klaris
Anledningen till att du aldrig får klar-is
Varför kan man se igenom en frusen sjö medan isen i din frys blir helt vit? Nej, det är inte fel på kranvattnet. Nej, det beror inte heller på att du inte har kokat vattnet.
I frysen kyls isen från alla håll. Detta skapar ett yttre skal av is som fångar upp allt inom vattnet, inklusive luftbubblor och smuts. Det vita du ser i isen är alltså luftbubblor och orenheter.
Allt infruset syre med andra orenheter släpps sedan i drinken när isen smälter. Detta påverkar smaken vilket är varför du aldrig ser oklar is på en fin bar.

Hemligheten till klaris
Det går att få glasklar is. För att få bort orenheter så måste man trycka dem till botten vilket lämnar ett klart lager på. genom att isolera vattnet från sidorna vilket så fryser isen fryser uppifrån och ner. Detta lämnar ett helt klar lager is på toppen.
Renar is betyder också bättre is:
1. Det tar längre tid för klaris att smälta.
2. Isen smakar bättre.
3. Bäst av allt är att det ser bara bättre ut.

Hur gör man klaris hemma?
Så funkar en dedikerad klar-is form

